كليدهاي طلايي پيروزي و موفقيت
همه انسانها در سراسر جهان بهدنبال كسب پيروزي و موفقيت و نيل بهاهداف و آرمانهاي بزرگ و كوچكخويش هستند. اصولا هر انساني نگاهبه آينده دارد و به اميد زندگي بهترتلاش ميكند.
موفقيت چيست و افراد موفق چهخصوصياتي دارند؟
يكي از ويژگيهاي موفقيت در كار،داشتن هدف و مشخص بودن آن است.ابتدا بايد از تمام كارهايي كه براي رسيدنبه هدف ضروري است فهرستي تهيه شودو سپس فهرست را به برنامه تبديل كرده وبرنامه را برابر زمانبندي تهيه شده اجراكرد. لازم است كه در برنامهريزيها ديدبلند مدت داشته باشيم زيرا تفكر بلندمدت تصميمگيريهاي كوتاه مدت را نيزبهبود ميبخشد. در اجراي برنامهها نيزبايد با اعتماد به نفس حركت شود و به يادداشته باشيم افراد موفق هميشه شاداب،خوشبين با روحيهاي مشتاق و اميدوار بهآينده فعال و پويا هستند. آنان ازموفقيتهاي ديگران خوشحال شده و هرشكست را موفقيتي ميبينند كه تجربهايگرانبها را در پي دارد. نقاط ضعف خود را باقوت ديگران بهبود ميبخشد صبور وشكيبا بوده و به جنبههاي معنوي بها دادهو با ديگران همدل هستند.
آزاد كردن نيروهاي دروني
شعور و آگاهي، قدرت جسماني،عشق و علاقه، نبوغ و خلاقيت، ايمان،پشتكار، خشم، شهوت، كينه، اعتماد بهنفس، اراده، شادي و نشاط، غم و اندوهضعف و كسالت، اضطراب و نگراني، مهر ومحبت، حالت روحي، غرايز، ميل بهزندگي، ايثار و فداكاري جزو احساسات وعقل و حالات غريزي و دروني انسانهستند كه هر كدام از اين نيروها هماننديك بردار، داراي شدت و جهت معينياست كه اندازه و جهت آن در افراد مختلفدر حالتهاي گوناگون با يكديگر تفاوتدارد. پروفسور حسابي دانشمند سرشناسايراني در مورد راز و رمز موفقيت خود گفت:انسان بايد به كار و هدفش عشق بورزد وعاشق آن باشد و بسياري از آدمها راه ورسم اين كار را بلد نيستند.
وين داير در تشريح تصوير يكشخصيت سالم مينويسد: داشتن انرژيسرشار و قابل ملاحظه، از ويژگيهايشخصيت سالم است، شور زندگي دروجودش موج ميزند عشق و اشتياق،انرژي زيادي را در او متمركز ميكند و او رابه تكاپو وا ميدارد. انسان موفق ساعاتكمي را به خواب اختصاص ميدهد ومفهوم خستگي، بيحوصله بودن و كسالترا نميفهمد. مجموع رويدادهايزندگياش حامل احساسات، انديشهها،تلاشها و فرصتهاست، حتي اگر زندانيباشد، فكر خود را به طور خلاق و تازهاي بهكار مياندازد تا با استفاده از اوقات و زمانخويش از فلج شدن شور و شوقش نسبتبه زندگي جلوگيري كند.
به قول شخصيت آنتيگون درنمايشنامه سوفوكل: شگفتيها زيادند، وليهيچكدام شگفتانگيزتر از انسان نيستند>كيم< موسس شركت ديو و در كتابسنگفرش هر خيابان از طلاستمينويسد: هر انسان تنها 10 درصد ازاستعداد نهايي خود را به كار ميگيرد.
بنابراين اگر ما از 20 درصداستعدادهاي خود استفاده كنيم همگينابغه خواهيم شد، اگر 30 درصداستعدادهايمان را به كار گيريم، قهرمانانبزرگي ميشويم، احتياط كنيد كه در دامعذر و بهانه و توجيه تراشي گرفتار نشويدشما بدون غالب شدن برخود نميتوانيدفاتح ديگران باشيد.
نورمن ونيسنت پيل نويسنده كتابتفكر مثبت ميگويد: آيا ميدانيد نيروييدر درون شما وجود دارد كه ميتواندزندگيتان را دگرگون كند نيرويي كه قابلمشاهده و لمس كردن نيست ولي كاملاواقعي است. نيرويي كه ميتواند شما راسريع دگرگون كند كه تحت تاثير آنميتوانيد به فردي كاملا جديد، قوي،متكي به خود، متعادل، فعال، با تحرك وتوانا براي رويارويي با مشكلات روزافزونزندگي امروزي شويد.
آنتوني رابينز ميگويد: شما بايدمحدوديتهاي ساخته ذهن خود را از ميانبرداريد احساساتتان را نسبت به خودتغيير دهيد تا رمز تسلط بر اعمال خود رابيابيد و در نتيجه دنياي خود را كشف كنيد.شرط اساسي براي كسب موفقيت، تواناييدر عمل است كه آن را بايد >توان فردي<ناميد زيرا آنچه كه باعث تفاوت آدمها بايكديگر ميشود و برنده را از بازنده جداميكند >توان فردي< است. لحظاتي باخود خلوت كنيد، در چشمه صاف و زلالانديشهها، غرق شويد و نيروهاي عظيم وحياتبخش خود را كشف كنيد.
شناخت خود و ارزيابيتواناييهاي فردي
حضرت علي (ع) ميفرمايند: درد تواز توست، ولي تو بدان بصيرت نداري ودرمان تو نيز در درون توست، ليكن تو بدانآگاهي نداري. هر اندازه كه علم انسانبيشتر ميشود توجه وي به نفس خويشبيشتر ميشود و سعي و تلاش وي در جهتنيل به كمال و عادت فزوني مييابد.
خويشتنشناسي نردبان معرفتاست. تاكنون نزديك به 4500 خصوصيتبراي رفتار انسان شناسايي شده است كهالبته تعدادي از آنها مترادف و يا دارايمعاني نزديك به هم هستند.
خصوصيات افراد اجتماعي: معمولاپركار، فعال، ريسكپذير و داراي قدرتتكلم و به اصطلاح حراف هستند وبرعكس، فكور و مسووليتپذير نيستند.
برنامهريزي براي آينده بهشكل منطقي افراد هدفدار دو گروهند:
-1 گروه اول را كساني تشكيل ميدهند كهاهدافي روشن، واضح و نيرومند دارند وهمه امكانات موجود را در جهت تحققاهداف خود به كار ميگيرند.
>نيچه< فيلسوف آلماني ميگويد:كسي كه چرايي براي زندگي كردن داشتهباشد با هر چگونهاي خواهد ساخت.
-2 دومين گروه از اين دسته كساني هستندكه كم و بيش اهدافي براي خود تعيينميكنند ولي به اندازه كافي در راه تحققآن جد و جهد نميكنند.
>دنيس ويتلي< ميگويد: آنجا كهزندگي هست، اميد هم هست آنجا كه اميدهست تصور و خيالي هم هست، آنجا كهتصورات روشن تكرار ميشوند، هدفهاشكل ميگيرند.
هدفها عبارتند از: طرحهاي زندگيكه افراد موفق، در آنها تامل كرده، جزئياتطرح را به هم پيوند ميدهند و ميدانند كهاگر طرح، جزو تعهد باطني آنان قرار گيردموفقيت آنها قطعي است. نبايد قربانيروياها شد. بلكه بايد روياها را به خدمتگرفت و به هدفهايي عالي و مثبت تبديلكرد.
هنري كاريز معتقد است كه يكي ازراههاي كسب موفقيت بيشتر در كار ايناست كه مشخص كنيد بيش از هر چيز بهچه علاقهمند هستيد و سپس هدفها ونقشههاي خود را براي رسيدن به اينهدفها روي كاغذ بنويسيد.
كيم - وو - چونگ اعتقاد دارد: تاريخمتعلق به افراد صاحب هدفها است تنهاملتهايي كه سعي دارند به تفكرات واهداف خود واقعيت ببخشند قادرندپيشقراولان تاريخ باشند. اهداف شما بايدبه زلالي آب چشمه و در عين حالشكوهمند و عظيم باشد. شما بايد بتوانيدجهاني را در قلوب خود جاي دهيد وآرزوهايتان با عظمت و شكوه آسمانيباشد. يكي از فلاسفه گفته است: جوانبيهدف مانند كسي است كه دست بهخودكشي روحي زده است.
>دراكر< براي يك موسسه، هشتهدف ذكر ميكند كه عبارتند از:
-1 بازاريابي
-2 نوآوري
-3 سازمان انساني
-4 منابع مالي
-5 منابع اوليه
-6 بهرهوري
-7 مسووليت اجتماعي
-8 سودآوري
هامبل مديريت بر مبناي هدف راداراي هفت فعاليت ميداند.
-1 تهيه برنامههاي كوتاه مدت و بلندمدت
-2 مشخص كردن نتايج اساسي و ضوابطو عملكرد
-3 تهيه طرح بهبود شغل
-4 ساختار سازمان و اطلاعات فرهنگي
-5 بازنگري تواناييهاي بالقوه و عملكرد
-6 طرحهاي بهبود مديريت
-7 طرحهاي بازنگري عملكرد
به كارگيري نيروي شگفتآورمغز
مغز راست و مغز چپ: مغز از دو نيمكرهتشكيل شده است كه هر نيمه سمتمقابل بدن را كنترل ميكند. به عنوانمثال اگر ضايعهاي به سمت چپ مغز واردشود سمت راست بدن دستخوش فلجميشود و در مقابل اگر ضايعهاي در سمتراست مغز باشد سمت چپ بدن دچار فلجميشود. دو نيمه مغز از لحاظ بيولوژيكيكاملا بهم شبيه هستند و هماهنگ عملميكنند.
نيمكره سمت چپ مغز فعاليتهاي-1 رياضيات -2 زبان و ارتباط كلامي -3منطق -4 بررسي و تجزيه و تحليل -5نويسندگي و ديگر فعاليتهاي مشابه راانجام ميدهد.
نيمكره سمت راست مغز فعاليتهاي-1 تصور و تجسم -2 شناخت رنگ -3موسيقي -4 وزن و آهنگ -5 خيالات وآرزوها و ساير فعاليتهاي مشابه را به انجامميرساند.
برنامهنويسي ضمير ناخودآگاه
چه عواملي قدرت نفوذ كلام راافزايش ميدهد.
-1 كلام دلنشين
-2 اطمينان بخشي
-3 تن آرامي
-4 توجه و تمركز
-5 تمرين و تكرار
-6 شور و هيجان
-7 همساني و ذكر و مثال
-8 باور و اعتقاد
تلقين: در واقع نوعي برنامهنويسي برايمغز است. بين اين برنامهنويسي و عملكردناشي از آن، يك رشته عمليات بسيارپيچيده وجود دارد. فرآيند پيوستن تلقينبه واقعيت، جرياني است كه اجراي آن راضمير ناخودآگاه به عهد دارد.
چهار قانون مهم ديگر >كووه< به قرارزير هستند:
-1 هر گاه اراده و نيروي تخيل مقابل همقرار گيرند، اين نيروي تخيل است كهپيش خواهد برد.
-2 در كشاكش بين اراده و تخيل، نيرويتخيل متناسب با مجذور اراده است.
-3 هرگاه اراده و تخيل با هم موافق باشند،نيروي آنها در يكديگر ضرب ميشود.
-4 تخيل ممكن است تحت شرايطي بهصورت رفتار در آيد.
شش دستور براي تحريك ذهنناخودآگاه به منظور توانگري اين است كهمبلغ مورد نياز خود را به طور دقيقمشخص سازيد. گفتن اين كه من پولميخواهم كافي نيست. بايد رقم آن رامشخص كنيد. براي اين تصميمگيريقطعي دلايل رواني متعددي وجود دارد.
به طور دقيق مشخص كنيد كه برايدستيابي به پول مورد نظر چه مبلغيسرمايهگذاري بايد انجام بدهيد و توجهداشته باشيد كه براي رسيدن به يك قلهبايد قله ديگري را از دست بدهيد.
- تاريخ مشخصي براي رسيدن به هدفخود در نظر بگيريد.
- برنامه قطعي براي خود را طراحي كرده وفورٹ دست به كار شويد بايد بي درنگ اينبرنامه را اجرا كنيد.
- يادداشتي تهيه كنيد كه در ان رقم پولمورد نياز زمان دستيابي به آن، ميزانسرمايهگذاري شما و نقش برنامهايتدارك ديدهايد به روشني درج شده باشد.
- يادداشت خود را به طور واقعي و با صدايموزون، روزي دو بار قبل از خواب و بههنگام بيدار شدن بخوانيد.
داشتن تصوير ذهني مطلوب
توانايي برنامهنويسي براي مغز رااغلب بدون آنكه متوجه باشيم، به زبانخود به كار ميبريم. هنگامي كه به طورنگران كنندهاي در حال تفكر هستيم،هنگامي كه از چيزي ميترسيم،هنگاميكه يك شكست، يك تجربه تلخيا يك انديشه منفي را در سر ميپرورانيم،در حقيقت تخيل و ذهن خود را برايبرنامههايي به كار مياندازيم كه در رفتارآينده ما تاثير خواهند گذاشت.
در جريان كار و زندگي، هرگاه خود راسست، ضعيف و حقير تصور يا احساسكنيم بيآنكه خواسته يا دانسته باشيم،رفتار ما بدون ترديد منطبق با همينتصوير ذهني شكل خواهد گرفت.
حق همي گويد چه آوردي مرا
اندرين مهلت كه دادم من تو را
عمر خود را در چه پايان بردهاي
قوت و قوت در چه فاني كردهاي
گوهر ديده كجا فرسودهاي
پنج حس را در كجا پالودهاي
چشموگوش و هوش و گوهرهاي عرش
خرج كردي چه خريدي تو زفرش
محدوديتهاي ذهن خود را بشكنيد،نيروهاي خود را متمركز كنيد. همچونچشمهاي نرم و سبك بجوشيد و زندگيخود را به صورت شاهكار بينظيري درآوريد.
رابينز ميگويد: به خاطر داشته باشيدكه كليد موفقيت احساس اطميناني استكه در خود بوجود ميآوريد و اعتقادي استكه موجب ميشود به عنوان يك انسان،تواناييهاي خود را گسترش دهيد وقدمهايي در جهت بهبود زندگي خود واطرافيان خود برداريد، ممكن است در حالحاضر به درستي مسايل مهمي عقيدهداشته باشيد. اما انسانها با گذشت سالها،رشد ميكنند و به تجربههاي تازهاي دستمييابند ممكن است عقايد مفيدتر ونيروبخشتري پيدا شود و اعتقادات كهنهرا دور ريخته شود. بايد دانست كه عقايدانسانها امكان دارد با دست يافتن بهمرجعهاي تازهتر عوض شود.
در دل هر شكست يا مانع، بذرپيروزي نهفته است، آن را بيابيد و از آنمراقبت كنيد تا نهال پيروزي سبز شود وشما در سايه آن بياساييد و از ثمره آنبهرهمند شويد.
موفقيت چيست و افراد موفق چهخصوصياتي دارند؟
يكي از ويژگيهاي موفقيت در كار،داشتن هدف و مشخص بودن آن است.ابتدا بايد از تمام كارهايي كه براي رسيدنبه هدف ضروري است فهرستي تهيه شودو سپس فهرست را به برنامه تبديل كرده وبرنامه را برابر زمانبندي تهيه شده اجراكرد. لازم است كه در برنامهريزيها ديدبلند مدت داشته باشيم زيرا تفكر بلندمدت تصميمگيريهاي كوتاه مدت را نيزبهبود ميبخشد. در اجراي برنامهها نيزبايد با اعتماد به نفس حركت شود و به يادداشته باشيم افراد موفق هميشه شاداب،خوشبين با روحيهاي مشتاق و اميدوار بهآينده فعال و پويا هستند. آنان ازموفقيتهاي ديگران خوشحال شده و هرشكست را موفقيتي ميبينند كه تجربهايگرانبها را در پي دارد. نقاط ضعف خود را باقوت ديگران بهبود ميبخشد صبور وشكيبا بوده و به جنبههاي معنوي بها دادهو با ديگران همدل هستند.
آزاد كردن نيروهاي دروني
شعور و آگاهي، قدرت جسماني،عشق و علاقه، نبوغ و خلاقيت، ايمان،پشتكار، خشم، شهوت، كينه، اعتماد بهنفس، اراده، شادي و نشاط، غم و اندوهضعف و كسالت، اضطراب و نگراني، مهر ومحبت، حالت روحي، غرايز، ميل بهزندگي، ايثار و فداكاري جزو احساسات وعقل و حالات غريزي و دروني انسانهستند كه هر كدام از اين نيروها هماننديك بردار، داراي شدت و جهت معينياست كه اندازه و جهت آن در افراد مختلفدر حالتهاي گوناگون با يكديگر تفاوتدارد. پروفسور حسابي دانشمند سرشناسايراني در مورد راز و رمز موفقيت خود گفت:انسان بايد به كار و هدفش عشق بورزد وعاشق آن باشد و بسياري از آدمها راه ورسم اين كار را بلد نيستند.
وين داير در تشريح تصوير يكشخصيت سالم مينويسد: داشتن انرژيسرشار و قابل ملاحظه، از ويژگيهايشخصيت سالم است، شور زندگي دروجودش موج ميزند عشق و اشتياق،انرژي زيادي را در او متمركز ميكند و او رابه تكاپو وا ميدارد. انسان موفق ساعاتكمي را به خواب اختصاص ميدهد ومفهوم خستگي، بيحوصله بودن و كسالترا نميفهمد. مجموع رويدادهايزندگياش حامل احساسات، انديشهها،تلاشها و فرصتهاست، حتي اگر زندانيباشد، فكر خود را به طور خلاق و تازهاي بهكار مياندازد تا با استفاده از اوقات و زمانخويش از فلج شدن شور و شوقش نسبتبه زندگي جلوگيري كند.
به قول شخصيت آنتيگون درنمايشنامه سوفوكل: شگفتيها زيادند، وليهيچكدام شگفتانگيزتر از انسان نيستند>كيم< موسس شركت ديو و در كتابسنگفرش هر خيابان از طلاستمينويسد: هر انسان تنها 10 درصد ازاستعداد نهايي خود را به كار ميگيرد.
بنابراين اگر ما از 20 درصداستعدادهاي خود استفاده كنيم همگينابغه خواهيم شد، اگر 30 درصداستعدادهايمان را به كار گيريم، قهرمانانبزرگي ميشويم، احتياط كنيد كه در دامعذر و بهانه و توجيه تراشي گرفتار نشويدشما بدون غالب شدن برخود نميتوانيدفاتح ديگران باشيد.
نورمن ونيسنت پيل نويسنده كتابتفكر مثبت ميگويد: آيا ميدانيد نيروييدر درون شما وجود دارد كه ميتواندزندگيتان را دگرگون كند نيرويي كه قابلمشاهده و لمس كردن نيست ولي كاملاواقعي است. نيرويي كه ميتواند شما راسريع دگرگون كند كه تحت تاثير آنميتوانيد به فردي كاملا جديد، قوي،متكي به خود، متعادل، فعال، با تحرك وتوانا براي رويارويي با مشكلات روزافزونزندگي امروزي شويد.
آنتوني رابينز ميگويد: شما بايدمحدوديتهاي ساخته ذهن خود را از ميانبرداريد احساساتتان را نسبت به خودتغيير دهيد تا رمز تسلط بر اعمال خود رابيابيد و در نتيجه دنياي خود را كشف كنيد.شرط اساسي براي كسب موفقيت، تواناييدر عمل است كه آن را بايد >توان فردي<ناميد زيرا آنچه كه باعث تفاوت آدمها بايكديگر ميشود و برنده را از بازنده جداميكند >توان فردي< است. لحظاتي باخود خلوت كنيد، در چشمه صاف و زلالانديشهها، غرق شويد و نيروهاي عظيم وحياتبخش خود را كشف كنيد.
شناخت خود و ارزيابيتواناييهاي فردي
حضرت علي (ع) ميفرمايند: درد تواز توست، ولي تو بدان بصيرت نداري ودرمان تو نيز در درون توست، ليكن تو بدانآگاهي نداري. هر اندازه كه علم انسانبيشتر ميشود توجه وي به نفس خويشبيشتر ميشود و سعي و تلاش وي در جهتنيل به كمال و عادت فزوني مييابد.
خويشتنشناسي نردبان معرفتاست. تاكنون نزديك به 4500 خصوصيتبراي رفتار انسان شناسايي شده است كهالبته تعدادي از آنها مترادف و يا دارايمعاني نزديك به هم هستند.
خصوصيات افراد اجتماعي: معمولاپركار، فعال، ريسكپذير و داراي قدرتتكلم و به اصطلاح حراف هستند وبرعكس، فكور و مسووليتپذير نيستند.
برنامهريزي براي آينده بهشكل منطقي افراد هدفدار دو گروهند:
-1 گروه اول را كساني تشكيل ميدهند كهاهدافي روشن، واضح و نيرومند دارند وهمه امكانات موجود را در جهت تحققاهداف خود به كار ميگيرند.
>نيچه< فيلسوف آلماني ميگويد:كسي كه چرايي براي زندگي كردن داشتهباشد با هر چگونهاي خواهد ساخت.
-2 دومين گروه از اين دسته كساني هستندكه كم و بيش اهدافي براي خود تعيينميكنند ولي به اندازه كافي در راه تحققآن جد و جهد نميكنند.
>دنيس ويتلي< ميگويد: آنجا كهزندگي هست، اميد هم هست آنجا كه اميدهست تصور و خيالي هم هست، آنجا كهتصورات روشن تكرار ميشوند، هدفهاشكل ميگيرند.
هدفها عبارتند از: طرحهاي زندگيكه افراد موفق، در آنها تامل كرده، جزئياتطرح را به هم پيوند ميدهند و ميدانند كهاگر طرح، جزو تعهد باطني آنان قرار گيردموفقيت آنها قطعي است. نبايد قربانيروياها شد. بلكه بايد روياها را به خدمتگرفت و به هدفهايي عالي و مثبت تبديلكرد.
هنري كاريز معتقد است كه يكي ازراههاي كسب موفقيت بيشتر در كار ايناست كه مشخص كنيد بيش از هر چيز بهچه علاقهمند هستيد و سپس هدفها ونقشههاي خود را براي رسيدن به اينهدفها روي كاغذ بنويسيد.
كيم - وو - چونگ اعتقاد دارد: تاريخمتعلق به افراد صاحب هدفها است تنهاملتهايي كه سعي دارند به تفكرات واهداف خود واقعيت ببخشند قادرندپيشقراولان تاريخ باشند. اهداف شما بايدبه زلالي آب چشمه و در عين حالشكوهمند و عظيم باشد. شما بايد بتوانيدجهاني را در قلوب خود جاي دهيد وآرزوهايتان با عظمت و شكوه آسمانيباشد. يكي از فلاسفه گفته است: جوانبيهدف مانند كسي است كه دست بهخودكشي روحي زده است.
>دراكر< براي يك موسسه، هشتهدف ذكر ميكند كه عبارتند از:
-1 بازاريابي
-2 نوآوري
-3 سازمان انساني
-4 منابع مالي
-5 منابع اوليه
-6 بهرهوري
-7 مسووليت اجتماعي
-8 سودآوري
هامبل مديريت بر مبناي هدف راداراي هفت فعاليت ميداند.
-1 تهيه برنامههاي كوتاه مدت و بلندمدت
-2 مشخص كردن نتايج اساسي و ضوابطو عملكرد
-3 تهيه طرح بهبود شغل
-4 ساختار سازمان و اطلاعات فرهنگي
-5 بازنگري تواناييهاي بالقوه و عملكرد
-6 طرحهاي بهبود مديريت
-7 طرحهاي بازنگري عملكرد
به كارگيري نيروي شگفتآورمغز
مغز راست و مغز چپ: مغز از دو نيمكرهتشكيل شده است كه هر نيمه سمتمقابل بدن را كنترل ميكند. به عنوانمثال اگر ضايعهاي به سمت چپ مغز واردشود سمت راست بدن دستخوش فلجميشود و در مقابل اگر ضايعهاي در سمتراست مغز باشد سمت چپ بدن دچار فلجميشود. دو نيمه مغز از لحاظ بيولوژيكيكاملا بهم شبيه هستند و هماهنگ عملميكنند.
نيمكره سمت چپ مغز فعاليتهاي-1 رياضيات -2 زبان و ارتباط كلامي -3منطق -4 بررسي و تجزيه و تحليل -5نويسندگي و ديگر فعاليتهاي مشابه راانجام ميدهد.
نيمكره سمت راست مغز فعاليتهاي-1 تصور و تجسم -2 شناخت رنگ -3موسيقي -4 وزن و آهنگ -5 خيالات وآرزوها و ساير فعاليتهاي مشابه را به انجامميرساند.
برنامهنويسي ضمير ناخودآگاه
چه عواملي قدرت نفوذ كلام راافزايش ميدهد.
-1 كلام دلنشين
-2 اطمينان بخشي
-3 تن آرامي
-4 توجه و تمركز
-5 تمرين و تكرار
-6 شور و هيجان
-7 همساني و ذكر و مثال
-8 باور و اعتقاد
تلقين: در واقع نوعي برنامهنويسي برايمغز است. بين اين برنامهنويسي و عملكردناشي از آن، يك رشته عمليات بسيارپيچيده وجود دارد. فرآيند پيوستن تلقينبه واقعيت، جرياني است كه اجراي آن راضمير ناخودآگاه به عهد دارد.
چهار قانون مهم ديگر >كووه< به قرارزير هستند:
-1 هر گاه اراده و نيروي تخيل مقابل همقرار گيرند، اين نيروي تخيل است كهپيش خواهد برد.
-2 در كشاكش بين اراده و تخيل، نيرويتخيل متناسب با مجذور اراده است.
-3 هرگاه اراده و تخيل با هم موافق باشند،نيروي آنها در يكديگر ضرب ميشود.
-4 تخيل ممكن است تحت شرايطي بهصورت رفتار در آيد.
شش دستور براي تحريك ذهنناخودآگاه به منظور توانگري اين است كهمبلغ مورد نياز خود را به طور دقيقمشخص سازيد. گفتن اين كه من پولميخواهم كافي نيست. بايد رقم آن رامشخص كنيد. براي اين تصميمگيريقطعي دلايل رواني متعددي وجود دارد.
به طور دقيق مشخص كنيد كه برايدستيابي به پول مورد نظر چه مبلغيسرمايهگذاري بايد انجام بدهيد و توجهداشته باشيد كه براي رسيدن به يك قلهبايد قله ديگري را از دست بدهيد.
- تاريخ مشخصي براي رسيدن به هدفخود در نظر بگيريد.
- برنامه قطعي براي خود را طراحي كرده وفورٹ دست به كار شويد بايد بي درنگ اينبرنامه را اجرا كنيد.
- يادداشتي تهيه كنيد كه در ان رقم پولمورد نياز زمان دستيابي به آن، ميزانسرمايهگذاري شما و نقش برنامهايتدارك ديدهايد به روشني درج شده باشد.
- يادداشت خود را به طور واقعي و با صدايموزون، روزي دو بار قبل از خواب و بههنگام بيدار شدن بخوانيد.
داشتن تصوير ذهني مطلوب
توانايي برنامهنويسي براي مغز رااغلب بدون آنكه متوجه باشيم، به زبانخود به كار ميبريم. هنگامي كه به طورنگران كنندهاي در حال تفكر هستيم،هنگامي كه از چيزي ميترسيم،هنگاميكه يك شكست، يك تجربه تلخيا يك انديشه منفي را در سر ميپرورانيم،در حقيقت تخيل و ذهن خود را برايبرنامههايي به كار مياندازيم كه در رفتارآينده ما تاثير خواهند گذاشت.
در جريان كار و زندگي، هرگاه خود راسست، ضعيف و حقير تصور يا احساسكنيم بيآنكه خواسته يا دانسته باشيم،رفتار ما بدون ترديد منطبق با همينتصوير ذهني شكل خواهد گرفت.
حق همي گويد چه آوردي مرا
اندرين مهلت كه دادم من تو را
عمر خود را در چه پايان بردهاي
قوت و قوت در چه فاني كردهاي
گوهر ديده كجا فرسودهاي
پنج حس را در كجا پالودهاي
چشموگوش و هوش و گوهرهاي عرش
خرج كردي چه خريدي تو زفرش
محدوديتهاي ذهن خود را بشكنيد،نيروهاي خود را متمركز كنيد. همچونچشمهاي نرم و سبك بجوشيد و زندگيخود را به صورت شاهكار بينظيري درآوريد.
رابينز ميگويد: به خاطر داشته باشيدكه كليد موفقيت احساس اطميناني استكه در خود بوجود ميآوريد و اعتقادي استكه موجب ميشود به عنوان يك انسان،تواناييهاي خود را گسترش دهيد وقدمهايي در جهت بهبود زندگي خود واطرافيان خود برداريد، ممكن است در حالحاضر به درستي مسايل مهمي عقيدهداشته باشيد. اما انسانها با گذشت سالها،رشد ميكنند و به تجربههاي تازهاي دستمييابند ممكن است عقايد مفيدتر ونيروبخشتري پيدا شود و اعتقادات كهنهرا دور ريخته شود. بايد دانست كه عقايدانسانها امكان دارد با دست يافتن بهمرجعهاي تازهتر عوض شود.
در دل هر شكست يا مانع، بذرپيروزي نهفته است، آن را بيابيد و از آنمراقبت كنيد تا نهال پيروزي سبز شود وشما در سايه آن بياساييد و از ثمره آنبهرهمند شويد.
<< Home